Selecteer een pagina

Heb jij ook zo’n hekel aan het precies bijhouden van je uren? Leg jij de lat ook super hoog, wil je alles GOED doen en ben je ook nog eens heel snel? Dan is het toch niet eerlijk dat je per uur betaald wordt, want dan krijg je meer geld als je langggggzaammmmm bent. Dat klopt toch niet? Het zou er toch niet toe moeten doen hoe lang of kort je ergens mee bezig bent? Het gaat toch om het resultaat? Dan moet je toch ook betaald worden op basis van het resultaat? Juist.

De eerste mogelijkheid om van het uurtje-factuurtje model af te komen als support professional is werken met een zogenaamde ‘retainer’. Ik kan er geen goede vertaling voor vinden of bedenken. Wat het inhoud? Jouw klant koopt elke maand een ‘retainer’ en krijgt daarvoor jouw inzet tot een bepaald aantal uren. Als de klant dat niet op maakt is dat ‘pech’, gaat hij er over heen dan betaalt hij bij per uur en moet de volgende maand een grotere ‘retainer’ kopen. Dit is voor jouw gunstig maar voor de klant nog niet ideaal.

Een mogelijkheid die een win-win situatie voor jullie allebei oplevert is er een met een bonusstructuur, een zogenaamde ‘incentive’. In mijn online training ‘Succesvol Starten als Online Business Manager‘ leer ik je er alle ins & outs over en hoe je dat het beste kunt vormgeven met je klant. Wil je hier als ondernemer meer over weten dan kunnen we het aan de orde laten komen in een VIP dag. Het komt er op neer dat je een vast maandbedrag afspreekt, losjes gebaseerd op een aantal uren, maar die hoef je niet krampachtig bij te houden. Dat bedrag bereken je op basis van de omzet die je klant zonder met jouw samen te werken al had. En nu komt de truc, jij krijgt een percentage over de omzet die jullie samen méér maken sinds je bent gaan samenwerken. Zo is letterlijk het succes van de ondernemer jouw succes en andersom.

Mijn logo symboliseert de samenwerking tussen mij en mijn klanten. De platte knoop. Als die goed gelegd is trekt hij zichzelf vast en zal niet vanzelf los gaan. Zo moet een goede samenwerking zijn! Hoe creëer jij een win-win situatie?

Share This