Selecteer een pagina

Hoe doe je dat nou, starten als – of met een – Online Business Manager? In de online training “Succesvol Starten als Online Business Manager” krijg je hiervoor uitgebreid advies met stappenplannen en checklists. Bijvoorbeeld de vragen die je kunt/moet stellen tijdens een intake gesprek, maar ook een projectplan voor de eerste drie maanden van de samenwerking. Hieronder zie je een screenshot van Teamwork (mijn Virtuele Kantoor – Project Management Tool); je ziet alleen de taken, niet alle deeltaken voor de eerste 90 dagen. Maar duidelijk is dus dat je met een concreet en overzichtelijk plan aan de slag gaat.

Wat je ook kunt doen is starten met een zogenaamd ‘kennismakings’ project en het leukste is dan om iets te doen wat al heel lang op het ‘verlanglijstje’ van de ondernemer staat. Bijvoorbeeld een ‘weggever’ ontwikkelen, een nieuwsbrief-systeem (met inschrijfmogelijkheid op de website) opzetten of de ‘salesfunnel’ analyseren en verbeteren. Een andere mogelijkheid om elkaar te leren kennen is door te starten met een ‘Live of Online VIP Dag’, op die manier kun je in heel korte tijd veel te weten komen en direct één onderwerp oppakken (deze kun je daarna – online – verder uitwerken).

Cruciaal in de samenwerking is dat je elkaar vertrouwt (kunt vertrouwen). Dat je alles kunt bespreken en altijd allebei luistert, samenvat en doorvraagt. De relatie OBM – Ondernemer is intensief, leuk en uitdagend. De intentie moet zijn om langere tijd samen te werken en het bedrijf te laten groeien. Het zal je niet ontgaan zijn dat ik een groot fan ben van Simon Sinek, maar wellicht nog wel een groter fan van Monique Hellstrom (“Chief of Simon”), zijn assistent (lees OBM). The Why-Guy and the How-Girl. Klik hier voor een interview over hun samenwerking.

Share This